Schwaben Wein Cabernet Sauvignon

Un vin roșu (sec) ușor vegetal, cu un corp bun și taninuri tinere, completat ideal de postgustul fructelor roșii coapte.

Viticultură și vinificație

Strugurii Cabernet sunt recoltați târziu în sezon, deoarece soiul lor se coace târziu în mod natural. Din acest motiv, strugurii sunt recoltați în timpul zilei și ajung în cramă la o temperatură adecvată pentru a începe fermentarea imediat. Fermentarea în prezența pielițelor durează mai puţin de o săptămână şi strugurii sunt presați cu o anumită cantitate de zahăr rezidual, care este apoi consumată în totalitate în lipsa pielițelor pentru a produce un vin sec. Vinurile sunt limpezite repede pentru a elimina drojdia şi apoi urmează fermentaţia malolactică.

Note de degustare

Roșu purpuriu intens, cu reflexii violete, limpiditate bună. Arome intense de fructe (vișine, coacăze), aspecte vegetale și bună mineralitate. Aciditate bună, corp bun, taninuri tinere și active, ușor vegetal, gust de vișine coapte.

Asocieri culinare

Cașcaval afumat; Brânzeturi semitari; Gulaș de vită; Tochitură moldovenească; Ciulama de ciuperci; Vânat de talie medie și mare; Vițel; Rață;
Deserturi cu cireșe, mure, coacăze sau cu cremă de ciocolată;